Een zorgverzekering afsluiten is iets dat we allemaal moeten doen. In Nederland is het namelijk verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Op die manier dragen we met elkaar de kosten van onze gezondheidszorg en maakt het dus niet uit of je veel of weinig geld hebt: je kunt altijd bij een arts terecht. Dat je een verplichte verzekering moet hebben, wil niet zeggen dat je deze niet aan jouw wensen aan kunt passen. Sterker nog, dit is heel belangrijk en wij willen daarom in dit artikel daar meer over vertellen. Wanneer je namelijk niet een zorgverzekering op maat hebt, kan dat in je nadeel werken. Wij laten je daarom graag zien hoe je je zorgverzekering vergelijken kunt en hoe je tot een betere deal kunt komen.

 

Het voordeel van een zorgverzekering op maat

Waarom is het belangrijk dat je een zorgverzekering op maat samenstelt? Dat is omdat het je betere zorg oplevert en omdat het ervoor zorgt dat de kosten lager uitvallen. Heb je bijvoorbeeld alleen een basisverzekering, dan kun je nog altijd een hoge factuur verwachten bij de tandarts. De kosten die deze specialist namelijk maakt, worden niet door je verzekering uitgekeerd. Daar draai je zelf voor op wanneer je niet een tandartsverzekering afsluiten gaat. Met deze eenvoudige aanvulling verzeker je jezelf ervan dat ook de kosten die deze vorm van medische behandeling met zich meebrengt, niet door jou hoeven te worden betaald. Hoe beter het je lukt om je zorgvraag precies op je zorgverzekering af te stellen, hoe beter je geholpen kunt worden zonder dat je veel extra kosten hoeft te maken. 

 

Welke aanvullingen heb jij nodig? 

Nu we het belang van goede aanvullende verzekeringen hebben besproken, is het tijd om wat dieper in te gaan op welke aanvullingen er allemaal zijn. Dit verschilt een beetje per verzekeraar, maar over het algemeen kun je bij alle partijen reguliere zorg laten verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysiotherapie. Heb jij vaak last van je rug en weet je nu al dat je volgend jaar weer naar de fysio moet? Dan doe je er verstandig aan om een aanvullende verzekering te nemen zodat je goede zorg voor een uitstekende prijs krijgt. Om die reden is het verstandig om aan het eind van het jaar altijd even te controleren of je verzekering nog bij jouw wensen aansluit. Jij verandert, dus zorg dan dat je verzekering met je mee verandert. Zo betaal je nooit voor dingen die je niet nodig hebt en kun je altijd gebruikmaken van zorg die voor jou van belang is. 

 

Overstappen is heel eenvoudig 

Wanneer je je zorgverzekering wilt gaan vergelijken, kun je altijd even een vergelijkingssite gebruiken die je op het internet kunt vinden. Op deze sites vul je je gegevens in en je wensen en vervolgens krijg je te zien welke partij de beste deal te bieden heeft. Overstappen is vervolgens kinderspel. De vergelijkingssite neemt contact op met je oude verzekeringsmaatschappij en regelt alles vervolgens voor je. Hoe heerlijk is dat?