<<Terug

 

Verhaal van Marion, zangeres

Zo ongeveer 9 jaar geleden ben ook ik een verkeerde deur ingestapt. Was het maar nooit op de markt gekomen! Permanente fillers. Welke fillers dan ook. Waar zijn wij vrouwen  mee bezig?

Ik heb het mezelf vaak verweten maar daar doe ik nu niets mee. Nu moet ik zorgen dat ik goed behandelt wordt. Als klassiek zangeres en al wat ouder wordend wilde ik er op het podium goed uit blijven zien. Ik had wat lijnen langs mijn mond die me een vermoeide aanblik gaven.

Al  na de eerste behandeling met artecoll  had ik succes. Kan natuurlijk helemaal niet maar door het extra vocht dat ingespoten wordt leken de lijnen direct opgevuld en was ik verkocht. De arts die me behandelde meldde mij dat het een bouwwerk is. Langzaam en met tussenpozen van minimaal 6 weken en wachtend op de reactie van mijn huid kan er doorbehandeld worden. Ik heb aardig wat behandelingen gehad.

Vervolgens heb ik bij een kliniek in het Gooi nog enkele  behandelingen gehad met een permanente filler niet beseffende dat deze twee fillers absoluut niet over elkaar heen gespoten mogen worden. Daar wordt  niet over gesproken. Daar wordt je niet over  ingelicht en dat vind ik een buitengewoon kwalijke zaak.

2 jaar geleden ben ik zeer ernstig ziek geworden en heb een grote operatie achter de rug. Toen  gebeurde het, 10 dagen na de operatie kreeg ik bultjes in mijn gezicht. Langs de neus werd het dik, langs /en  gedeelte in mijn lippen en op mijn kin. Alle plaatsten waar ik mij destijds had laten behandelen gingen reageren na bijna 10 jaar. Het leek op een monster dat in mijn gezicht groeide!Het werden hele plakken, die ik nauwelijks kon bewegen.

Ik schrok me wild , dit kon ik er niet bij hebben. Ik ben op een gebouw gaan staan en heb er 2 uur gestaan met de vraag zal ik of zal ik niet. Het blijkt dat ik  heb gekozen voor het leven anders had ik dit niet kunnen schrijven maar ik was er heel slecht aan toe. 
Ik wilde niets meer. Het enige dat ik wilde was dat mijn gezicht weer normaal werd. Door de grote operatie, kreeg het immuunsysteem een gigantische optater en dacht het lichaam. Oh nu opruimen! Pakte dus ook de artecoll aan en ging extra inkapselen, geen lichaamseigen materiaal natuurlijk.

Ik kreeg ontstekingremmers en antibiotica. Ook heb ik me met cortison injecties in mijn gezicht laten behandelen door de arts die destijds de artecoll geplaatst heeft. Dit leidde tot atrofie. Waardoor ik nu allerlei oneffenheden in mijn gezicht heb. Hij vind het natuurlijk heel  erg wat er is gebeurd.

Ik ben nu 1 jaar verder maar durf niet  goed het podium meer op omdat ik nooit weet of het weer gaat werken. Vanaf de operatie is het wel verminderd maar altijd onrustig. Dan weer hier  of dan weer  daar bulten. Zo wil je niet het podium op. Het voelt ook heel vervelend en je raakt de controle over je spieren rondom je mond kwijt. Dat kan ik als zangers natuurlijk helemaal niet hebben. Het is een trieste zaak en ik laat mij psychisch behandelen om het te kunnen handelen.

Als er geopereerd gaat worden, wat maar één chirurg hier in Nederland wil doen, kan dat leiden tot zenuwuitval althans dat is een risico. Je staat met je rug tegen de muur. Zenuwuitval betekent dat je mond scheef kan gaan staan. Dan wordt zingen wel heel moeilijk. Het is mijn vak, ik heb er mijn broodwinning uit. Nu ga ik zoeken naar alternatieven in het werk en dit alles door permanente fillers.

Ik vind dat het absoluut verboden moet worden na wat er allemaal gebeurd is en kan gebeuren bij mensen. Veel te grote risico’s  breng het met zich mee met desestreuze gevolgen. Zolang het goed gaat is het prachtig natuurlijk maar er is geen enkele garantie. Als Oprah Winfrey  ooit een probleem krijgt in haar immuunsysteem zal ze ontploffen. Mijnsinziens!

Daar ga ik me maar geen zorgen om maken.  Ik moet zorgen dat ik zelf het hoofd boven water houd. Ik kan sowieso niet meer terug dat is een feit. Sylvia Veerman is een groot voorbeeld voor mij wat betreft doorzettingsvermogen en niet opgeven. Vertrouwen hebben dat er oplossingen komen. De moed niet opgeven zegt ze, nooit en doorvechten. Ik kan tegen haar aanpraten en waar ze kan helpt ze. Ze heeft een stichting opgericht voor slachtoffers en een boek geschreven over haarzelf en de afschuwelijke ervaring met fillers.

Marion


 

<<Terug