<<Terug

 

Verhaal van Kristel

Ik ben Kristel, 37 jaar. Vorig jaar 10 juni heb ik bij Silhouet een borstvergoting laten doen door Dr.Vercoutere. Ik wist dat hij een thorax-chirurg was en geen PC, maar zijn bekwaamheid en specialisme werden mij verzekerd. Ik had tot dan toe geen reden gehad om aan hun woorden te twijfelen.

Na de operatie ben ik vlug naar huis gestuurd omdat er alweer een andere vrouw aan kwam. Ondersteunend door mn dochter en de pr-dame werd ik naar de auto gebracht, ik kon niet zelfstandig lopen. De verwachte pijnen gingen helaas niet weg, en ik heb meerdere keren huilend aan de telefoon gehangen wat ik er mee moest, met mijn zenuwpijnen wist de chirurg geen raad. (Infuus had verkeerd gezeten en ik had niet gemakkelijk gelegen op de tandartsstoel die als operatietafel gebruikt werd met mn armen naast mn lichaam ipv gespreid) Ik nam medicatie in een poging om de pijnen te onderdrukken. Met 3 maanden voelde ik al rimpelingen !! Dit was niet normaal.

Dr. Vercoutere echter probeerde het met onwaarheden weg te wuiven en vond ons vrouwen op het borstenforum niet bekwaam om daar een uitspraak over te doen. Ik was verbaasd door de vijandigheid en de leugens van de anders zo vriendelijk overkomende arts. Hij was niet blij toen ik vertelde dat ik 2 second-opinions zou laten doen. Deze bewezen later zijn ongelijk en mijn gelijk.

Na tevergeefse pogingen om mijn medisch dossier opgestuurd te krijgen besloot ik het op een dag zelf te gaan halen, net zo gemakkelijk voor iedereen. Nee dus : Ik werd in de keuken van het pand in Weert bedreigend en intimiderend toegesproken. Dr. Vercoutere's ogen spuwden vuur, ik kreeg mijn dossier niet mee en moest al mijn ervaringen van internet verwijderen want politie, advocaten en de prothese-fabriek in Frankrijk waren op de hoogte gebracht van mijn laster, eerroof en smaad jegens de kliniek en haar artsen.

2 dagen later toen mijn advocaat bij mij thuis was, ontving ik een dreigbrief die ongeveer hetzelfde bewoorde als in de keuken van de kliniek. Beide voorvallen heb ik aangeven bij de politie in mijn woonplaats. Na 5 maanden was de pijn zo erg dat Dr.Fresow besloot tot een spoedverwijdering. 2 dagen later had ik geen borsten meer. Mijn protheses waren te ver opzij geplaatst geweest, de pockets waren 5 en 6 cm te groot gemaakt waardoor er complicaties konden ontstaan, mijn rechterprothese lag zelfs dubbel, mijn botvlies op mijn borstkas aan beide zijden naast mijn borstbeen was beschadigt door de werkwijze van Dr.Vercoutere, vanbinnen had een gatenkaas-achtig littekenweefsel over mijn protheses gezeten dat veel pijnen gaf en dat weggesneden moest worden. Dr.Fresow had zoiets nog nooit gezien ...

Ik was gebroken, emotioneel en lichamelijk ... Nu 14 maanden na de borstvergroting en 9 maanden na de verwijdering zijn eindelijk de pijnen grotendeels weg en kan ik sinds 2 maanden weer een beetje normaal lichamelijk functioneren. In september komt mijn zaak tegen Vercoutere voor het tuchtcollege. Ik ben benieuwd wat zij gaan zeggen over de 2 versies van mijn medische dossier die ik inmiddels in mijn bezit heb, 1 die ik zelf ben gaan ophalen en 1 die mijn advocate ontvangen had ... ze zijn duidelijk verschillend en er zijn zaken weggelaten in de 2e versie. Dit lijkt op valsheid in geschrifte. Ook hier is aangifte gedaan bij de politie zowel in mijn woonplaats als in Weert.

Deze man, meneer Vercoutere heeft zijn werk bij mij niet goed gedaan, heeft gelogen, intimidaties gedaan, andere artsen benaderd om mij zwart te maken en mij ook zwart gemaakt tegenover andere patienten van hem, en hij heeft documenten veranderd ... Hij heeft mij emotioneel en lichamelijk beschadigd ! Ik eis dat deze man uit zijn ambt ontzet word ... voor altijd !!!!

Noot voor andere vrouwen: Onderneem actie ! Laat je niet in een hoek duwen of overmeesteren door intimidaties of valse beloftes. Misdaad mag nooit lonen, wanprestaties ook niet. Kom op voor jezelf en al die anderen die na je komen. Zonder onze inzet kunnen officiele instanties ook niks doen, laat je stem horen, maak je zichtbaar ... maak een einde aan deze toestanden.

Liefs kristel.


 

<<Terug