<<Terug

 

Doetinchem, 25 februari 2007 
 

Melding 

Geachte inspecteur voor de gezondheidszorg, 
 

Bij het lezen van het Algemeen Dagblad van maandag 19-02-07 over 'Strijdtegen gepruts met rimpels', gemaakt door dhr. M Kruyswijk, die een intervieuw had met Dermatoloog Dr. K. de Boulle, werkzaam in het
Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis te Aalst (BelgiŽ) en verbonden aan het Aalst-Dermatology-Group, begon de adrenaline weer door mijn lichaam te jagen.

Dit is een vervolg op de reportage van dhr. R. van Geenen van het A.D. op 15 april 2006. De inspectie liet toen weten dat het probleem Europees moet worden behandeld.

Kamerlid Arib (P.v.d.A.) vindt dat de inspectie daarmee deze verantwoordelijkheid afschuift. De antwoorden op de gestelde vragen door Arib (P.v.d.A.), Schippers (VVD) en Buijs (CDA) ingezonden 1 september 2005 zijn reeds in uw bezit. Ik heb daar ZEER duidelijk aangegeven dat er hier wel degelijk sprake is van onwettig handelen.

Antwoord 3 omtrend de wet BIG geeft aan dat de betrokkene als fysiotherapeut onwettig heeft gehandeld en er nooit een arts bij zijn behandeling aanwezig is geweest.

Zoals nu de wet registratie gehandhaafd wordt bied deze geen garantie voor zekerheid en veiligheid. Als ik ervan uit kan gaan, wanneer ik een privťkliniek bezoek en door een vakbekwame arts geholpen wordt, zoals de wet BIG dit voorschrijft, dient deze zoals behoren ook uitgevoerd te worden.

Nu is er nog steeds de mogelijkheid, zoals dit in mijn geval aan de orde is geweest, voor de verantwoordelijk directeur, die hiervoor geen diploma's in zijn bezit heeft, een behandeling uit te voeren. (Geen controle)

Volgens mij kan hierop wel degelijk toezicht gehouden worden.

De klinieken sluiten wel contracten af met Zorgverzekeraars, gaat het fout dan moet je in veel gevallen alles zelf betalen. Dit is voor mij een belachelijke constructie.

Het gaat hier wel om het welzijn van mensen.

Is er al een klachtenregeling conform de W.K.C.Z. en zijn er al protocollen die criterie bevatten, om verantwoord te selecteren en behandelprotocollen gebaseerd op professionele standaarden?

Het zal u toch niet verbazen dat ik constateer dat hier voorbij wordt gegaan aan de Psychisch-Fysieke wrakken die vertrouwen hadden in de klinieken.

Alleen vakbekwame artsen, werkzaam, en dat de overheid controle of sluiting van deze commerciŽle klinieken naar aanleiding van honderden van deze gevallen uitvoert.

Ik ben nu een boek aan het schrijven over Legale Verminking. 

Afgelopen zaterdag weer een reportage in het A.D. over het falen van justitie en inspectie.

Het is werkelijk een cirkel van ellende en verdriet voor de slachtoffers en/of nabestaanden. 

Hopend u voldoende te hebben geÔnformeerd zie ik met belangstelling uw reactie tegemoet. Dientengevolge wat uw standpunt is c.q. welke stappen er nu gaan plaatsvinden. 

Met vriendelijke groet, 
Hoogachtend, 
S.C. v. Wagensveld

 


 

<<Terug