<<Terug

 

Verslag bezoek aan de New Beauty beurs op 15 maart 2009

Zondag 15 maart heeft de stichting S.S.C.A en ook John Kleijn van de stichting dimitri.nu een bezoek gebracht aan de New Beauty beurs. Op uitnodiging van Jasper van der Pas organisator van deze beurs. Er waren ook slachtoffers meegekomen die verminkt zijn geraakt door fillers oftewel injectables. Vorige jaar werd hiermee nog veel gewerkt, maar waren nu niet aanwezig op de beurs.


We kunnen hier spreken over een goede zaak. Door de vele media aandacht worden hopelijk permanente fillers verboden. Maar er is ook gevaar in de branche van de semi permanente fillers.Talloze aspecten zijn hier te benoemen. Er was één lezing over injectables, maar er konden geen vragen gesteld worden.Het was opvallend stil rondom borst implantaten en privéklinieken.


De stichting bespeurt wel dat vele plastisch chirurgen blij zijn met onze instantie en deze steunen, ook zijn er artsen die ons aanvallen. Is het geen goede zaak om op te komen voor de belangen van gedupeerden? Daar zou iedere integere arts blij mee moeten zijn. Voor alle duidelijkheid cosmetisch artsen zijn geen plastisch chirurgen. Samen met de stichting dimitri.nu en onze stiching SLACHTOFFERS COSMETISCH ARTSEN willen we helderheid verschaffen in de wereld waar nog veel geprutst wordt zonder wetenschappelijk onderzoek en opkomen voor slachtoffers.


Het is aan de ene kant een goede zaak dat de beurs over gaat in Wellness producten. Aan de andere kant moet er nog veel gebeuren om de hiaten in de wetgeving aan te pakken en er voor te zorgen dat er een goede regelgeving komt om het kaf van het koren te scheiden.


Er is veel leed aangericht door de cosmetische industrie. Voor ons is ieder mens belangrijk en samen met John van dimitri.nu komen wij op voor diegene die onze steun nodig heeft. Missers moeten beperkt worden, of de slachtoffers moeten bijgestaan worden en gesteund. Samen worden we sterk. Het is een goede zaak dat er mensen naar buiten treden. Laat de rol van slachtoffer achter je en treed naar buiten. Onze instanties willen ertoe bijdragen dat je in ieder geval je waardegevoel weer terugkrijgt.


De New Beauty beurs is vandaag een voorbeeld geweest om te laten zien dat schoonheid niet in een filler of borstvergroting zit. Voor al deze mensen die hier wel slachtoffer van zijn geworden en zich ervoor schamen: Treed naar buiten, het is je schuld niet, je bent toevallig, op het verkeerde moment, de verkeerde deur binnen gestapt.


Met dank aan Jasper van der Pas en John die zich verdiept in de materie van cosmetische schoonheid, medische missers en cosmetische behandelingen.

Meld uw verhaal als u ook slachtoffer bent. KLIK HIER voor het Contactformulier

Er is een reactie van John Kleijn op dit verslag te lezen op zijn website. KLIK HIER

HET WORDT TIJD DAT ER DUIDELIJKHEID KOMT
SAMEN WORDEN WE STERK

Sylvia Veerman


 

<<Terug