<<Terug

 

OPEN BRIEF van Mevr. Schepers

 

Stichting Slachtoffers Cosmetisch Artsen
Thomas à Kempisstraat 12
7009KT DOETINCHEM


Betreft: complicaties Bio-Alcamid en mijn weg deze te elimineren

Eindhoven, 8 juli 2014


Geachte mevrouw Veerman,

Door middel van deze brief wil ik u duidelijk maken hoe dankbaar ik ben dat ik in mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn complicaties ten gevolge van Bio-Alcamid injecties, uiteindelijk bij de heer K terecht ben gekomen.
Ik kom waarschijnlijk nooit meer van mijn probleem af, maar heb na 2 operaties van de heer K eindelijk het gevoel weer in een opwaartse spiraal te zitten en voel me daardoor niet meer zo wanhopig. Ik hoop dan ook dat u met uw Stichting, tezamen met de heer K, nog heel veel mensen net zo goed kunt helpen als u mij gedaan hebt zodat ook zij weer een lichtje in de duisternis zien!

In 2004 ben ik door de heer V, dermatoloog en directeur eigenaar van de gelijknamige kliniek, ter hoogte van mijn jukbeenderen met Bio-Alcamid geïnjecteerd. Hij heeft hiervoor de body variant van het product gebruikt. Door de grote hoeveelheid i s er toen Bio-Alcamid onder mijn rechteroog terecht gekomen.
Om de symmetrie in mijn gezicht weer te herstellen, heeft de heer V toen tijdens het volgende consult Bio-Alcamid rechtstreeks onder mijn linkeroog gespoten. Naar ik nu weet is dit een contra-indicatie en had hij dit dus absoluut niet mogen doen.
Kort na deze inspuiting kreeg ik een ontstekingsreactie onder mijn linkeroog. De heer V heeft deze toen met cortisone injecties proberen te verhelpen. Hiermee heeft hij het probleem echter veel erger gemaakt, waarna ik van de ene in de andere ellende terecht ben gekomen.
Tot eind 2008 heeft de heer V allerlei behandelingen uit geprobeerd waaronder laser behandelingen, huidtherapie, soort liposuctie om de witte uitslag van de cortisone injecties te verwijderen, vetinspuitingen onder mijn linkeroog om schade optisch te reduceren en hierop lipolyse injecties om het vet er weer uit te halen, sneetje onder mijn oog om zodoende de Bio-Alcamid handmatig te verwijderen etc.
Omdat het probleem alsmaar groter werd (ik heb er een dunne atrofische roodgekleurde huid met littekenvorming aan over gehouden) en ik inmiddels wel in de gaten had dat de heer V niet wist wat hij deed en me dus als proefkonijn gebruikte (hij zei elke keer tegen me:” zeg maar wat ik moet doen”), ben ik uiteindelijk verder gaan zoeken en bij A terecht gekomen. Zij gebruikte de zgn. ILT methode, waarbij een hete lasernaald in de huid werd gestoken waardoor de Bio-Alcamid vloeibaar werd en dus verwijderd kon worden.
A heeft me op een wang 1x met deze methode behandeld. Ben echter blij dat ik niet vaker hiermee behandeld ben. Heb later namelijk iemand gezien bij wie beide wangen blauw waren geworden omdat de onderhuid door de grote hitte van deze methode volledig verbrand was. Omdat ik op allerlei forums regelmatig dezelfde verhalen tegenkwam was dit helaas ook geen unicum en moet ik blij zijn dat mij deze ellende gelukkig bespaard is gebleven.
Wat ik inmiddels ook weet is, dat deze methode de ellende niet verhelpt maar juist groter maakt. Door de hitte wordt de Bio-Alcamid namelijk verspreidt over een groter gebied. Het moge duidelijk zijn dat dit effect absoluut niet wenselijk is.

In mijn zoektocht naar een oplossing van mijn probleem ben ik ook op consult in het MC in Rotterdam geweest. De artsen daar pretenderen dé specialisten in het verwijderen van permanente fillers te zijn. Helaas is de methode van A echter het enige wat ze te bieden hebben.
Persoonlijk heb ik er trouwens veel problemen mee, dat betreffende artsen die zich zgn. opwerpen voor de slachtoffers van permanente fillers, juist diegene zijn die zonder uitzondering deze problemen zelf veroorzaakt hebben. Denk bijvoorbeeld aan L, H én…….. V. Laatstgenoemde is zelfs de hele wereld overgevlogen om het middel Bio-Alcamid voor de firma Polymekon te promoten. Op internet staat ook te lezen dat hij een van de grootste gebruikers was van de hele wereld. Uitgerekend deze zelfde personen wassen nu hun handen in onschuld en verdienen opnieuw geld aan de problemen die ze zelf hebben gecreëerd. Verschrikkelijk vind ik dit. Dit moet niet mogen!

Na een lange zoektocht ben ik via uw Stichting in 2011 bij de heer K in het ziekenhuis in Doetinchem terecht gekomen. Hij had inmiddels veel expertise met betrekking tot de verwijdering van permanente fillers en was oprecht begaan met het probleem.
De enige optie was de Bio-Alcamid onderhuids te verwijderen d.m.v. een operatie. Heb hier lang over nagedacht (ben ijdel), maar heb uiteindelijk in september 2013 de stap gezet.
Niet alleen de expertise van de heer K heeft me trouwens laten besluiten om me door hem te laten opereren. Ook doorslaggevend was, dat hij met grote precisie d.m.v. van een speciale MRI de Bio-Alcamid in kaart kon brengen (zie bijgaande scan) en zodoende kon verwijderen.
 
Heb me inmiddels al 2x met grote tevredenheid door de heer K laten opereren. Ben heel erg blij dat ik deze stappen heb gezet.

De illusie dat ik ooit helemaal van deze rotzooi af kom heb ik inmiddels na het zien van de MRI laten varen. Het is namelijk behoorlijk confronterend om te zien wat er nog in mijn wangen zit.

De heer V heeft heel wat op zijn geweten. Gelukkig zijn er ook nog artsen die zich wel oprecht om mensen bekommeren. Ben dan ook héél erg blij dat ik via de Stichting uiteindelijk bij de heer K terecht ben gekomen en hij me heeft geholpen.

Wil jullie dan ook nogmaals héél erg bedanken!!!

Met vriendelijke groet,
Ans Schepers


 


 

<<Terug