<<Terug

 

Bericht van Sylvia Veerman
1 december 2017

DE GEVAREN VAN VERSCHILLENDE FILLERS.

Dit verhaal gaat over de gevaren van fillers die door elkaar gespoten zijn, waarvan het slachtoffer NIET op de hoogte is gebracht.
Vooral de ernst van de complicaties zijn niet te overzien.
De vrouw die dit is overkomen noem ik Sophia dit is mijn tweede naam.
Toen ze me benaderde en ik haar ontmoete, werd me al snel duidelijk dat dit weer een vrouw is die haar behandelaar volledig vertrouwde.
Als leek zijnde geloofde ze haar arts en zit nu met gevolgen van deze bizarre situatie.
Er is haar nooit verteld dat je verschillende fillers door elkaar mag spuiten en vooral niet in combinatie met siliconen olie.
De vrouw is informatie achterwege gelaten anders had ze een keuze kunnen maken en ik weet zeker dan had ze afgehaakt.

Vele jaren is ze van het kastje naar de muur gestuurd,door dezelfde kliniek en mooie beloftes zijn tot een drama uitgelopen.
Als we haar dossier inzien dan blijkt al snel dat er veel is gerommeld hierin.
Ze heeft GEEN bedenktijd gehad en GEEN behandelingsovereenkomst is er te vinden in het dossier.
We ontdekken ook dat er 3 verschillende middelen ingespoten zijn, zoals Bio-Alcamid Radiesse- en Siliconenolie.
Het middel Bio-Alcamid mag NIET samen met andere middelen ingespoten worden. De bijsluiter geeft dit als waarschuwing al aan. Van dit middel heeft ze NOOIT de bijsluiter meegekregen , dus was ze niet op de hoogte. Ze vertrouwde haar behandelaar en terecht want je geloofd dat je een integere behandeling krijgt.
Wanneer de complicatie zo groot is, krijgt ze van de kliniek te horen dat er niks meer aan te doen is.
Ze is nog jong en moet hiermee leven.
Belachelijk, want er is wel degelijk iets aan te doen door een goede plastisch chirurg.
MAAR een rekontructie valt onder cosmetische ingreep en de verzekering vergoed deze niet.

Door onze wetgeving zijn er vele de dupe geworden, WANT al deze middelen die ONDER de huid gespoten worden vallen onder de VOEDSEL en WARENWET.
Mijn visie, al deze middelen moeten onder de Medicijn wet komen te vallen dan moeten ze eerst een onafhankelijk onderzoek doorlopen voordat ze op de markt gebracht worden. Nu is dit NIET het geval, dus een ieder slachtoffer is gewoon een proefkonijn.
VOORAL als er verkeerde behandelingen plaatsvinden door het gebruik van fillers toedienen zonder de waarschuwingen die de bijsluiter zelf al aangeeft.
Het is goed geld verdienen in deze Branche, maar slachtoffers staan in de kou en kunnen juridisch moeilijk verhaal krijgen.
In Nederland waar zoveel wetten en regels zijn is het hier nog een losgeslagen bende.
Haar pl.chirurg die veel ervaring heeft met de complicaties van fillers heeft het middel bio-alcamid kunnen verwijderen. Er moeten nog meer behandelingen plaats vinden.

Dit verhaal maak ik zo vaak mee en alles word in de doofpot gestopt en de mooie praatjes van behandelaars zorgen ervoor dat deze verhalen NOOIT naar buiten komen.
Eigenlijk vind ik dat er een fonds moet komen om mensen zoals Sophia bij te staan en dat ze weer een volwaardig leven kunnen leiden.
Deze lieve eenvoudige vrouw is het slachtoffer geworden van haar goedgelovigheid en is ze er van uitgegaan dat haar arts het beste met haar voor had.Sylvia Sophia Veerman<<Terug