<<Terug

 

Vrouwen blijvend verminkt na gebruik permanente rimpelvuller

Geplaatst: 16-01-2012 in Algemeen Dagblad

 

 

Iedereen wil er mooi en jong blijven uitzien. In de strijd tegen veroudering en rimpels worden zogenaamde permanente rimpelvulers gebruikt. Een stof die de rimpels permanent zou doen verdwijnen wordt ingespoten. Nu blijkt dat dit tot ernstige permanente complicaties leidt.

Ruim 3000 vrouwen meldden vorig jaar bij stichting Legaal Verminkt klachten na behandeling met een permanente rimpelvuller. In een artikel in het AD zegt hoogleraar plastische chirurgie Berend van der Lei dat het aantal vrouwen met klachten de komende jaren bovendien nog fors zal stijgen. 'Het duurt jaren voor de klachten beginnen.'

Stichting Legaal Verminkt is een vereniging die opkomt voor de slachtoffers van mislukte plastische chirurgie. Sylvia Veerman die zelf ernstig verminkt raakte door toedoen van een privékliniek is initiatiefneemster van deze verenging.

De klachten die vrouwen na een behandeling met permanente rimpelvullers ervaren variëren van opgezette wangen tot het wegzakken van het gebit. Ondanks deze ernstige klachten is het middel Bio-Alcamid in Nederland nog steeds in gebruik. Hoewel de Inspectie voor de Gezondheidszorg het gebruik van het middel afraadt, zijn behandelingen met dit middel officieel nog steeds toegestaan.


 


 

<<Terug