Home

Boek

Activiteiten

Politiek

Slachtoffers

Juridisch

Gegevens Stichting

Contactformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat de Stichting het ANBI-keurmerk heeft, zijn al uw giften aftrekbaar bij uw belastingaangifte. Om onze Stichting te zoeken KLIK: 
belastingdienst anbi zoeken

 

Politieke bewegingen

De Stichting SSCA beoogd ook, de politiek te bewegen en te interesseren voor de problematiek en misstanden rond Privéklinieken, Cosmetische artsen, en rimpelvullers. Daarvoor is deze pagina. Hier kunt u onderwerpen aanklikken die te maken hebben met Politieke partijen, wetgeving, controle op wetgeving, kamervragen en andere politieke zaken die met de bestaande misstanden rond wet- en regelgeving en de controle daarop te maken hebben.

 


Kamervragen van de SP

De SP stelt kamervragen naar aanleiding van de RTL nieuwsuitzending op 7 maart 2009, waaruit blijkt dat er nog steeds op grote schaal permanente rimpelvullers aangeboden worden door klinieken. KLIK HIER.

Op 19 juli 2009 is er nog steeds geen antwoord van de minister op een paar simpele vragen. Waarom wachten wij, en samen met ons de SP, daar al meer dan 4 maanden op? Kennelijk is de materie niet belangrijk. Inmiddels neemt de lijst met slachtoffers alleen maar toe, en komen er meer en meer verhalen over beunhazerij in klinieken. Wanneer wordt er ingegrepen door de politiek? KLIK HIER voor de laatste mailwisseling

Op 21 juli worden de antwoorden aan de kamervragen van de SP bekend. Eigenlijk gaat er niets veranderen aan het huidige beleid. 
 

Er komt GEEN REGISTRATIE van de klinieken die de middelen nog steeds gebruiken. Hoe de minister denkt om het toezicht op het gebruik van rimpelvullers te handhaven, dat blijft erg onduidelijk. Want de Inspectie voor de Gezondheidszorg weet niet waar deze klinieken zich bevinden, laat staan dat ze deze kan controleren.

Rimpelvullers worden NIET AANGEMERKT ALS GENEESMIDEL. Hierdoor mag iedereen in nederland, die zich bekwaam acht, deze middelen toedienen. Welke gevolgen dit beleid heeft kunt u lezen uitgebreid lezen op deze site bij de verhalen van Sylvia en anderen. 
KLIK HIER VOOR HET ARTIKEL OVER DE ANTWOORDEN VAN DE MINSTER OP DE KAMERVRAGEN.

 


Nieuwe kamervragen van Groen links

Naar aanleiding van de reeks complicaties in privéklinieken, en een schaamteloze doorstart van een gesloten privékliniek in Breda wil Groen Links duidelijkheid en meer regelgeving. Nieuwe vragen worden gesteld aan de minister.

Lees de vragen hier

 

 

Nieuws

Made by web-4-all

Last update: 28-05-2015