Home

Mijn Verhaal

Foto's

Boek

Pers

SSCA

Contact

 

 

 

Mijn verhaal

Mijn naam is Sylvia Veerman..

Door mijzelf te laten behandelen in een privé kliniek ben ik ernstig en blijvend verminkt geraakt.

Een jarenlang gevecht breekt aan. Talloze operaties volgen. Uiteindelijk blijkt dat de schade blijvend is. Uiterlijk is de schade aan mijn gezicht wel redelijk hersteld, maar ik heb dagelijks pijn. De behandelde plek in mijn voorhoofd moet regelmatig weer opnieuw geopereerd worden.

Dit alles is het gevolg van het feit dat de behandelaar een overdosis van een rimpelvuller had ingespoten. Dit terwijl de bijsluiter uitdrukkelijk vermeldde waar en hoevaak het middel geinjecteerd mag worden.

Waarom deze tekst?

Vanaf het moment van behandelen tot op heden is het vooralsnog een drama om erkenning te krijgen voor mijn situatie. Ik ben afhankelijk van plastisch chirurgen en dokters die het aandurven om mijn gelaat weer te herstellen. De kosten voor operaties moeten zelf betaald worden.

Ik heb aangifte gedaan bij de inspectie van de Gezondheidsdienst. Daarnaast heb ik inmiddels met succes mijn behandelaar aansprakelijk kunnen stellen.

Mijn aangifte bij de Inspectie van de Gezondheidszorg staat los van mijn letselschade. De IGZ zou moeten controleren wat er allemaal gebeurt in privéklinieken. Het blijkt dat de IGZ dat niet controleert.

Naar aanleiding van berichten in de pers over nog meer slachtoffers bij verkeerd handelende privéklinieken probeer ik nog steeds de Inspectie van de Gezondheidszorg te bewegen tot actie.

Op 25 februari 2007 heb ik een brief geschreven naar aanleiding van een artikel in het A.D. getiteld 'Gepruts met rimpels.' De brief aan de Gezondheidsinspectie is HIER te lezen.

Naar aanleiding van deze brief heb ik op 24 april 2007 een gesprek gehad met de Gezondheidsinspectie. Ik krijg het advies om aangifte te doen bij de politie. Voor mij een bizarre situatie, want ik pleit voor een onderzoek door de IGZ.

Van mijn ervaringen heb ik een boek geschreven, genaamd Legaal Verminkt.

Mijn verhaal is niet bedoeld om alle privéklinieken in een kwaad daglicht te stellen. Goede klinieken zullen zelfs blij zijn met mijn boek. Zorgvuldig handelen gebeurd nog steeds niet in elke kliniek en zeker niet door elke behandelaar. Dat is de waarschuwing die uitgaat van mijn verhaal.

Ook slachtoffer?

Bent u zelf slachtoffer van praktijken van privéklinieken of heeft u nadelige ervaringen opgedaan? Neem dan contact op met mij via het contactformulier op deze site.

Ik heb mijn behandelaar met succes aansprakelijk kunnen stellen voor onzorgvuldig handelen. Deze weg naar erkenning is lang en moeilijk. Nu sta ik met mijn ervaring vrouwen bij die voor dezelfde vragen en problemen staan.

Daarnaast pleit ik voor een vaste en betere regelgeving. Er komt nu eindelijk een verplichte registratie van privéklinieken.

Mijn ervaring tot nu toe is dat voor velen de deur dicht gaat en blijft, maar samen worden we sterk.

 

14 januari 2011, Sylvia is weer blij met haar gezicht. Lees verder...

 

 

Nieuws

Made by web-4-all

Last update: 14-01-2011